Føremelding fra løypelaget!

Opprettet den:
8. april 2022
Skrevet av:
Rolv Myrum

Da har allerede mange ankommet fjellet og kan glede seg til å nyte roen i fjellet. Så fylles det på etter hvert med både hyttefolk og lokalbefolkning.

Etter noen fantastiske dager denne uken slo det om med sterk vind i dag. Det ser dessverre ut til at vinden vil være plagsom både lørdag og søndag, men så ser det bedre ut etter det! I helga kommer vi til å kjøre en del av løypenettet, men vinden vil nok gjøre at løypene fort blir borte. Anbefaler Furusjøvegen, Blomseterdalen og Glitterdalen på uværsdager.

Når det gjelder føre og snøforhold er det bedre enn vi fryktet, men hadde vært ønskelig med litt mer snø mange plasser.

Det blir generelt veldig hardt og isete pga sterk vind samtidig som det stikker opp en del stein her og der spesielt på utsiden av løypa, så løypelaget ber alle være forsiktige i de bratteste unnakjøringene så vi ikke får noen uhell. Det er ingen skam og ta av seg skiene hvis det er for bratt og hardt. Selv om det er ny kjørt så er sålen med snø så tynn mange plasser at vi ikke kan kjøre dybde på fresen. Derfor kan føret variere veldig på samme runden.

Det er noen plasser vi synes det er riktig å varsle om at det er spesielt lite snø. Det gjelder skogsløype mellom Raphamn og Kringsæter, grønn løype via Holtjønn og nedkjøring fra Bergetjønn mot Ulvangen. Ellers tror vi på at det blir en super påske med lange og lyse dager der vi kan følge med på vårtegn fra dag til dag.

 

God Påske!

Drevet av Kompani Kvam © Løypelaget.com - 2023
Personvernerklæring