En turbulent og til dels dramatisk høst

Opprettet den:
10. desember 2014
Skrevet av:
mysuseter

En turbulent og til dels dramatisk høst holdt på å knekke både oss og skiløypene på Mysusæter.

I siste liten kom endelig kommunen på banen og la noen føringer for det videre brøyteplanene, bl.a. ved å foreslå et arbeidsutvalg som skal se på alle sider ved brøyting og en mulig omlegging av skitraseer.

Dermed er brøytesaken havnet der vi hele tiden har ment den burde begynne.

Da dette ble avklart på vårt ekstraordinære årsmøte nå i november, sa vi oss to villige til å arbeide videre etter gammelt mønster fram til årsmøtet i januar/februar 2015.

Vi ønsker likevel å komme med vårt syn på vedtaket i Løypelaget, som gledelig nok har gitt åpning for skiløyper på både Ulvangvegen og Furusjøvegen kommende vinter.

Vi er langt fra komfortable med avtalen som Løypelaget har inngått med vegselskapene.  Etter vårt syn, så får de fortsette sin uforsonlige kamp, og nekter oss bl.a. å kjøre skøytetrase og dobbeltspor.  I tillegg må Løypelaget ta brøytekostnadene på våren, noe som tidligere har kostet vegselskapet tusenvis av kroner.

Vi føler at et svært velfungerende løypelag, som vi har brukt mange år på å bygge opp, og med et nær perfekt variert løypetilbud som resultat, nå plukkes fra hverandre bit for bit av energiske brøyteentusiaster.

Det er ikke til å tru, og det er derfor vi også har mistet arbeidslysten, -og bedt om avløsning fra og med neste styremøte.

Her er det virkelig ting å ta fatt på for et framtidig arbeidsutvalg, og kanskje også for et par tre valgkomiteer.

Heldigvis har andre vegstyrer fortsatt et mer fornuftig og avslappet forhold til brøyting kontra skiløyper. Tjønnbakkvegen gir årlig 10.000,- til Løypelaget, - uten betingelser.

For noen år tilbake ga også Ulvangvegen støtte til Løypelaget, men etter at brøyting ble aktuelt, så er det er nå avskaffet.

Vi får tross alt håpe på at et fremtidig godt sammensatt arbeidsutvalg vil sørge for å gjenopprette et godt og variert løypetilbud for alle.

Johan og Magne

Drevet av Kompani Kvam © Løypelaget.com - 2023
Personvernerklæring